image

Ashak Geshe Lungrig 1974-ben született, Kelet-Tibet Kham tartományában, Khyungpo-ban.

Már kisgyermek korában meghívást kapott bátyjától, hogy keresse fel a kolostorát, a Yungdrung Tengye Ling-et, aminek később ő lett a 27. Khenpoja (apát).

Tizenhárom éves korában, Geshe Lungrig végleg kolostorba vonult és letette a szerzetesi fogadalmat. Megtanult írni-olvasni és elsajátította a legfontosabb imák, rituálék gyakorlatát és rituális zenét is tanult gyökérmesterétől és tanítóitól.

1990-ben a szerzetesek egy csoportjával elvégezte a 100 napos phowa és a 100 napos tummo elvonulást. Ez év többi részét utazással töltötte bátyjával. Felkeresték Tibet számos híres kolostorát és mesterét, ezalatt megkapták az átadását Shardza Tashi Gyaltsen Rinpocse szövegeinek.

1991-ben mintegy négy hónap leforgása alatt, a kolostor többi szerzetesével együtt, megkapta a teljes átadását a Kangyur szövegeinek, Kawo Thodan Rinpocsétől.

1992-ben találkozott először Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocsével, aki akkor Khyungpo Tengchen-be, Tibetbe látogatott és ezúton lehetősége nyílt tanításokat kapnia tőle, mint például a Bön Kilenc Útja.

1993-tól folytatta tanulmányait a tibeti nyelvtan, költészet, fekete és fehér asztrológia, tibeti orvoslás, filozófia, szútra, tantra és dzogcsen vonatkozásában, illetve további átadásokat és meghatalmazásokat kapott Yongdzin Rinpocsétől és más mesterektől.

2005-ben befejzte tanulmányiat és a sikeres vizsgák után megkapta a geshe fokozatot.

Jelenleg Shenten Dargye Ling egyik rezidens lamaja.